Obiective locale

Biserica „Înălțarea Domnului"

Nu se știe cu certitudine când a fost construită prima Biserica în satul Cornul de Sus, din lipsa de documente. Luând în considerare informațiile de la bătrânii satului ajungem la concluzia că pe locul actualei Biserici a fost construit primul locaș de închinăciune al moșnenilor, in preajma anului 1600, înălțat de către oștenii domnitorului Mihai Viteazul care au fost împroprietăriți pe aceste meleaguri.

Monumentul Eroilor Neamului

Monumentul Eroilor Neamului este operă în granit și bronz a sculptorului Nicolae Otto Kruch și a fost construit în anul 1986 în parcul localității Cornu, pe locul numit la ”Aniniș”.

Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva"

Actuala biserică este ridicată pe ruinele unei ctitorii de la 1771. Lucrările pentru construcția actualei biserici ce poartă același hram, au început în anul 1907 și s-au finalizat în 1913. Ritmul lent al lucrărilor s-a datorat lipsei fondurilor bănești, care proveneau de la enoriași. În acel timp, satul l-a avut în mijlocul său pe regele Carol I (1866-1914) care, văzând lipsa fondurilor bănești, a subscris suma de lei 1000.

Centrul cultural

În centrul comunei Cornu se află Căminul Cultural, instituție locală care focalizează activitatea culturală și artistică a localității. Construcția a început în anul 1937, s-a întrerupt în timpul războiului și a fost finalizat abia în anul 1953.

Mănăstirea „Sfântul Ion Evanghelistul și Cuvioasa Eufrosina"

Construcția mănăstirii a început în anul 2004, prin strădania Aurorei Cornu, prima soție a scriitorului Marin Preda. Cu răbdare și credință, a fost ridicată o bisericuță provizorie și un corp de chilii. Treptat, mănăstirea a prins contur, și astăzi locuitorii Comunei Cornu au un loc aparte de rugăciune și meditație.

Biblioteca

Biblioteca Comunală Cornu a luat ființă în anul 1956 și a fost amplasată inițial în cadrul Căminului Cultural, în prezent având sediu special amenajat. Având un fond de carte de 19.000 volume, biblioteca a înscris până în prezent circa 1000 de cititori.

Muzeul sătesc

Muzeul sătesc al comunei Cornu a fost înființat în anul 1950 și cuprinde două secții: istorie-etnografie și artă populară…
În cadrul Muzeul Hărților există o colecție cartografică de la începuturi și până în zilele noastre, sunt expuse 124 de hărți.

Sala de sport

Sala de Sport pentru jocuri sportive (handbal, basket, volei, tenis, badminton); spectacole cu caracter sportiv, alte evenimente cultural – sportive.

Sera

Sera floricolă din localitate a fost pusă în funcțiune în anul 2002, având ca scop asigurarea de vegetație floricolă pentru toate spațiile verzi din localitate. 

Încălzirea s-a asigurat cu o centrală termică modernă, de tip în condensare, cu cele mai mici consumuri în lume (în anul 2002)